Sabtu, 31 Ogos 2013

MERDEKA !

Salam Readers , how are you today ? Good ? okay , say Alhamdulilah :)
Hari nih tanggal 31 kan ? Bulan 8 kan ? Wahh , dah 56 tahun kita sambut kemerdekaan , Awesome ! dah lama rupanya kita merdeka  , ok lah tuh kan ? knp kamu mau negara kita d jajah lagi ? eh , TAK NAK aku ! haha , manada org mau d jajah , org gila pun taknak .
 
Okay , apa yang anda rasa ? no feeling ? apadah , sepatutnya kita bersyukur tau , sbb kita tdk lagi djajah oleh pengganas *Terip cikgu sejarah* hahaa , yeahh lah , kalau d imbas kembali pada zaman dahulu org portugis , org jepun , pengganas menyiksa penduduk2 tanah melayu , kan ? kita dah belajar sejarah 3 tahun lepas , takkan dah lupa ? *Bagi yang sama umur dgn zay*

haha , bhaa zay punn tak erti sangat , apapon zay gembira sgt hari nih , pagi2 lagi bapa psg bendera besar depan rumah . Adik adik semua kibarkan bendera masing2 , riuh rendah rumah kami , fikirkan masih raya . Yeah laah , baru sj bangun trus dgr org bisingg d luar bilik , haa . Rupanya hari bersejarah rupanya , tapi aku yah mcam biasa pergi practice sampai nda dpt tolong kawan2 d kls , deko kelas tu sempena merdeka raya yg diadakan skolah kami . :( Jahatnyaa aku . hrp2 dorang phm .
Part2 deko2 nih , aku plg fav lahh nih , tapi ada hal kan ? jadi nda dpt lahh . nda pa , dorang phm juga tu :) heeh , hmm apa lagi yah ? ohh , pening juga baca entry kali nih , Okay lah , mau sambung practice balik . *Online d ofis* Hahha :D

Jumaat, 30 Ogos 2013

Bila besar nanti .

Hehe , kali nih dua entry sekali gus , saling berkaitan juga . Huh ! kalau di tengok entry dbwh , zay story ttg nyanyian dn pelajaran , kan ? hah ? belum baca ? baca dulu -.- baru paham . hahaha :D *Berlagaknya aku, padahal tiada yang mau baca pun* kuang kuang kuang !

hmm , sakit kaki ku - tau kah aku lari dr bilik , melompat sana melompat sini cari charger lappy ku sj nih , haha ,jatuh lagi , lpstu telanggar 'meja misteri' yang tidak ternampak waktu aku belari td , haha . Akhirnya sampai ke destinasi dan sambung blogging ~ iyaa , susah ni lappy kalau tiada batery  nanti kalau mati nih lappy susah mau psg wifi lagi . Macam kamu juga kan ? Tidak ? bhaa aku sj lah . heee

oihh , salah sudah , keluar tajuk sudah pula -.- hee , sory sory ! Okay ! ke tajuk utama --- Bila besar nanti ! Kamu mau jadi apa ? Doktor ? Peguam ? Cikgu ? Angkatcawan a.k.a Angkasawan ? or wht ?
haa ~ Ini paling aku suka , mau bgtau . Aku kalau besar nanti aku mau jadi **** jenjengjeng ~ PENYANYI + CIKGU + PELAKON + POLIS = aku TAKTAU -.-' seriuss , aku taktau mana satu mau jadi ?

 Kalau penyanyi , yahh . aku kena bnyk practice , kena bnyk bubling and so evr , dan paling penting sekali TAK BOLEH MALU ! YAKIN ! JAGA SUARA ! dan BANYAK LAGI ! hahha , susah kan ? tapi bestt :) tiada sesiapa bole tau , apa kita rasa , waktu menyanyi didepan orang ramai berjumlah 10000 juta , Kan ? cuma org yang sudah buat sj lh yg tau . Ha ! aku mau ! *Angkat tangan * Kalau boleh leboh dr 10000juta ? hee . InsyaAllah , Amin , Allah tentukan . :) Tapi aku kena masuk Unitar International University . oredy sdia kan timetable utk study , dan utk nynyian . best kan ? Nanti aku p situu . Coming soon ~ haha

Kalau Cikgu , aku kena past semua subjek SPM , dan berjaya masuk Maktab Perguruan . betul kan ? betul ka ? hahah , sembarang sj .
apapon kena PANDAI , SABAR , BERTANGGUNGJAWAB. okay ! aku boleh . aku cuba . aku tau aku boleh , haha . * apa aku merepek nih*
Then , kalau Jadi Pelakon , mesti lah pandai Draamaa dan berjaya menipu org ! bukan pulak menipu . bwk org dlm perwatakan dlm sesuatu draam kita tu , haa , ada story sini , kami sekelas ada sertai pertandingan DST a.k.a Digital Story Talent , aku berlakon ! M a l u dan banyak cabaran nya , Apakah aku boleh jadi pelakon bila besar nanti ? ouh -.- poning juga kan ? susa susa

Kalau Polis pulak , HAHAHAHAHA ini lah yang akan kluar d julut kawan kawan ku , doran tau mcm mna fizikal ku , PENDEK . yah PENDEK , haha, boleh kh jadi polis ? boleh bh kn ? haha . Kalau tdk pun sampingan sj , kalau hari hari biasa , aku jadi seperti di ats lah Penyanyi , Cikgu , Pelakon . tapi kalau ada masalah kah , ada apa apa yg memerlukan polis tambahan , yah ! AKU MAU ! AKU MAU ! aku mau menyumbang jasa , biar badan ku yg kecik ini dihrgai dan tdk dpandang sebelah mata , kan ? Hhaha , merepek merepek .


DONE ! smua tu persoalan d kotak Minda ku sampai sekarang , Kamu wahai readers ? mcm mana pulak ? Ok sj , baah bestnya kamu , tapi mybe kalau aku dewasa nanti aku boleh fikir lebih matang , ha.. boleh lah aku pilih . kan ? InysaAllah ., Ok thts all ! Thnkyouu sudi baca :)   ♡ANAK BASHIRUDIN♡

Lembah Danum ? Kota kinabalu ? -.-'

Salam Readers , apa khbr kamurang?
 oih , baru dapat bukak nih blog . hehe , cuti dua hari padahal kosong bha blog nih msti selalu update baru nda boring kan ?, hmm . Nampak tajuk d atas tu ? Dua dua nama tempat kan ? cuba teka apa entry kali nih ? cakap kosong ? ehh salah lh  -.-'
 
Itu benda melibatkan pendidikan dan karier saya :) sehh ~ haaha
bukann apa , aku skrg poning sampai mata naik kepala -.- susah mau buat keputusan , mau ke lembah danum kah, mau ke Kk? Tanggal 14 september aku mesti ke kk , sudah beli tkt flght lg , tanggal 14 pun aku meti ke lembah danum utk khdmat msyrkt tu , Apaa bha nih ?? hrp2 ping2 dapat pujuk cg,Halijah supaya boleh gnti tanggal 7september , Amin . Pening bhaa aku -.- kalau lah ada org yg pham kan ? tiada sesiapa/apa kh yg phm?  bestnya tuh , ehh ada bha Allah , Astagfirullahalazim kenapa aku bole lupa , Dia kan yg rancang smua nih , mesti nih ada hikmahnya nih . Amin , berserah sja laa :)

Kesian juga aku nih rupany , meminta simpati org sj -.- haha , nda bha . Aku cuma mau dorang tau yang 'aku bukan nya pentingkan nynyian ku sj , plajaran ku pun bha  ' Aku tdk mau dorang anggap ygaku nih pentingkan  nyanyian ku  drpd pljrn ku , Mybe dorang nda sedar , aku cuba yg terbaik supaya aku boleh jadi mcm dorang . Tapi mybe dorang nda nmpak tu smua . Nda paa , aku paham . Aku tau dorang ambk berat psl aku , bg nsht dgn aku , aku tau . Tapi , apa bha aku mau terangkan ni , S U S A H juga utk dorang pahaam , terpaksa laa aku smbunyikn dgn Ketawa atau senyuman ku , hehe :) biarr laah dorang nda phm , tapi kalau dorang paham pun hrp2 dorang tau apa yang aku buat nih , kan . Hew ~ Ringan sikit nih jantung ku , lepas luah . Hahahhahahha *Ketawa kita sikit*


Opss aku lupa pulak , ada nih kawan TENGAH BACA NIH ENTRY !
Hahahha,  *Ketahuan* Biarlahh . kepada kawan yang saya maksud kan , harap anda anggap luahan di atas itu hanya LUAHAN SEMATA MATA , yah ? Janji ?jangan pendam pendam ,  jangan tanya d kelas tau -.- heeh


bhaaaa , okay lahh , Habis utk kali nih ! ♡ANAK BASHIRUDIN♡






Rabu, 28 Ogos 2013

Setelah Beribu-Ribu Tahun Lamanyaa !

Assalamulaikum wahai readers yg setia walaupon takda -.- haha , okay hari nih nampak kah tajuk tuu ? polikk kan ? begini bah ni maksudnyaa , lama suda nih aku belajar blogger . Baru sekarang dapat , nampak juga kan blog ku skrg nih ada perubahan suda bebrbanding duluu ~ kalau kamu nampk , confirm kamu ckp 'Ini bukan blog bha nih ' HAHA :D mybee la. Ehh , blog ku nda lah secantik blog kamu .* Jangan mengolok bha !* nda apa lah yang penting ada . hehehe , belajar dr bwh dulu . Biarr apa pun aku tanya c pingping ttg blog nih nda juga aku dapat2 C raisya pun bks komen , terlampau bsr kunun gmbr . Bhaa thnkyouu kwn kwn dr komen kamu terus aku smgt bg Up lagi nih blog.. Hahah , nsb baik ada tuto dr LysaaFayzureen . Thankyouu la ye :) haha Terus trg . P E N A T lah hari nih , sudah lah sakit kaki pening kepala lg urus blog ku yg kosong nih , HAHA . hmmm , hmmm . Macam tiada apa sudah . Okayy lahh byee ! Thnkyouu sudi jeling jeling nih entry . Hhaha ♡ANAK BASHIRUDIN♡

Jumaat, 23 Ogos 2013

Kawan Or Sahabat ?

Assalamualaikum Readers , hari nih zay nak luah somethng bkenan Kawan and sahabat nih . Sebenarnya dah lama dah mau story tapi tu lah apa org kata kurang maklumat lagi .haha . ok , zay ada kawan . Banyakkk sangat , sbb zay jenis yg popetpopepeopet jadi zay senang cari kawan senang cari musuh . HAHAHA :D zay tak suka org yg Diammmm meluluh . tapi mybe mmg ada org macam tuh kan . mana boleh tak suka -.-' hehe . Ok berbalik ke tajuk utama . Hahah . Zay dari darjah 1 sampai 5 zay ada kawan sorg nih nama dia NURING NABY , dia baik , sama pendek , pandai nyanyi . Hahaa * itu yang penting tuh * Waktu darjah 6 dia pndah sekolah sbb tu lah 5 tahun sj kawan sama dia . Tapi sekrang satu sekolah lah tapi nda satu kls, dia kls ke3 . Waktu tahun 6 pula aku kawan dgn SYAZAWANI ZAINAL tapi skrg lebih glamourr dgn nama JOJOT . haha . dia jenis yg panas baran , xxxxx , tututut , yyyyyy . hahahhaha , tapi dia baik orangnya sbnrnya tapi itu lahh ada juga org yang jenis bgtu kurang baik sikit . Sikiitt je . haha :D And then waktu form 1-3 zay lebih rapat dgn AZREENA BIDIN , woahhh ! dia kawan yang sangaaaat awesonme :3 sebabb kami satu kepala , dia macam perangai ku macam gaya ku tapi dia lebih cantik lah . heheh . yang penting aku suka kawan dgn dia , dia selalu selalu happy kan aku , kalau aku sedih confirm dia pun sedih . tapi sekarang kami nda rapat suda , sbb dia kelas1 , aku kelas 2 . kami terpisah sbb result PMR , alaaa . nda best lahkalau begini kann ?, tapi still lah rehat sama sama , tegur menegur . Tapi ada beza sikit situ KAMI TIDAK SERAPAT DULU . sedihh kan ? :'( Alhamdulillah dia bukan jenis yang sombong tapi mybe sbb dia mau berubah kah mau jadi lebih baik kah , sbb kami nih TERUK waktu dulu dulu . Tapi tu lah mybe dia mau berubah and mybe dia sudah MATANG dia tau apa yg buruk apa yang baik. kan ? OK lah tuu . Aku nih ! Tua sudah tapi fikiran macam budak budak , entah lah aku rasa aku belumsdeia mau berdepan dgn DUNIA DEWASA setakat nih DUNIA REMAJA jak laa . HAHA . bodoh kan ? haaa ada lagi satu nih kawan nama dia PINGPING , malas lah mau story pasal dia , sbb nanti dia baca juga nih . mati aku -.,- ahahha , apapon dia seorang kawan yang baik juga pemimpin dlm kelas dan sgt garang . haha ! macam harimauu siangg . ahaha . Jadi aku kan jenis popoetpopoet , apalagi DIA marah lahh . Hahha . tapi sometimes aku nda suka dia , sometimes aku suka dia . Ok kan peranga ku ? ohyaa , untuk kamu paham aku jenis DIRECT TO THE POINT kata bajau nya . HAHA . ok lahh psl pingping tuh nanti lebam nih mukak ku d tumbuknya . haha kawan ku lagi satu nih namanya NURSYAFIEKA , dia kawan ku baru baru jak ni kami rapat , dia baik juga lahh , tapi macam kami tdk sekapala , haha ! dia kan baik aku jahat -.- naa macam coklat dgn matahari ., hahaha . ^^ peribahasa baharu -.- oihh . panjanggnyaaaaa aku luah kan . sampai juling bha org membaca , APAPON MORAL OF THE STORY ' PILIH LAH KAWAN MU YANG TIDAK SEPERANGAI MU SEBAB ITU LEBIH BAIK DARI MEMILIH KAWAN YANG SEKEPALA DENGANMU ' semua tu kamu boleh buktikan sendiri juga tkpyh aku mau buktikan . KAN ?? haha :D Ok , penat sudah aku taip taip nih . mau rehat duluu :) apapon di bwh nih ada gambar kami kawan kawan , aku juga paling comel *PERASAN hahah . bha bha . Kbyee ! ♡ANAK BASHIRUDIN♡

Winner Singing Competition English Festival 2013

Assalamualaikum Readers *adakah? haha :) WOWW , hari ni zay happy sgtt , sbb kemaren Zay baru sja winnersinging sempena English Festival 2013 ., Gumbiraaanyaa kn ? Allah SWT bg kita rezeki :) haha , anywy Antra slh stu faktor kemenangan ialah latihan Sir Peter Petroy , woww gempak mcm betul-2 artis suda kita berlatih :) haha XD I love it , lagu yang kami perjuangkan haha bertajuk #STAND UP FOR LOVE drpd DestinyChild , zay nynyi with Dayang Nurazreen mariah carey punyaa suara . haha . ohyaah , zay yang pakai hitam+pink tuh sebelah zay ialah Dayang . Comel tak ? haaha . thnkyou *walaupun tak* ok thts all . just mau kongsii kegumbiraan sja nii . Byeee ! thnkyouu sesangat sbb sudi nak baca , tak sampai seminit kan ? haha . ♡ ‏Anak Bashiruddin ♡ ‏